Отборът на Пари Сен Жермен се готви за живота без своята звезда Килиан Мбапе, пише „Telefoot“. Французинът все още не е взел решение за бъдещето си, но последните индикациите сочат, че той няма да остане във Франция, а вместо това ще се опита да си осигури трансфер в испанския шампион Реал Мадрид.

Преговорите между ПСЖ и Мбапе продължават от седмици и макар да не са напреднали много, все още нападателят не е казал  категорично „не“ за оставането си на „Парк де Пренс“.

Твърди се, че спортният директор на тима Леонардо има надеждата, че може да задържи своя звезден нападател. Не се очаква обаче да има някакво развитие по въпроса до края на сезона, а чак през лятото. Оставането му може да бъде решено и от това ще успее и ПСЖ да се пребори за титлата във Франция и да спечели Шампионската лига.

Ако в крайна сметка Мбапе реши да не продължи договора си, това не означава, че той автоматично ще бъде пуснат на пазара. Има предположения, че ПСЖ ще рискува да го загуби като свободен агент през лятото на 2022 година, като ще се опита да го убеди да подпише нов контракт по време на следващия сезон.

В случай, че той отиде в Испания, парижани вече имат готови заместници. Смята се, че френският шампион ще избира измежду Лионел Меси, Хари Кейн и Мохамед Салах.