Реал Мадрид продължава да е изключително заинтересован от крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, твърди вестник „Дейли Мейл”. Според изданието европейският клубен шампион следи внимателно как ще се развие ситуацията около преговорите за нов договор между играча и „небесно сините”.

Настоящото споразумение на 23-годишния играч изтича през юни 2020 година. По принцип мениджърът на английския шампион Хосеп Гуардиола изобщо не желае да се стига до раздяла с играча, ала трябва да се отбележи, че към момента финансовото разминаване между страните е чувствително.

В момента Стърлинг прибира по 175 хиляди паунда седмично, като претендира за увеличение на сумата със 100 хиляди. Това на практика би го поставило, поне откъм базова заплата, пред футболист като Кевин де Брюин (250 хиляди паунда седмично).

Стърлинг парафира за 5 сезона със Сити през 2015-а година, когато те платиха 49 милиона паунда на Ливърпул за подписа на играча. Миналата година в свое интервю бързоногият техничар заяви, че в даден момент от кариерата си би желал да се пробва зад граница. „Ще бъде хубаво да поиграя в чужбина. Би било страхотен опит. Испания е атрактивна дестинация. Както и която и да е дестинация, където времето е хубаво”, сподели тогава Стърлинг.

Още по темата:

Дойде редът на Сити да изпита сребролюбието на Стърлинг

Рахийм Стърлинг ламти за топ заплащане в Сити

Преговорите между Сити и Стърлинг зациклиха