Футболистът на Реал Мадрид Еден Азар е отказал да премине в тима на Нюкасъл, макар че мадридчани са приели оферта от страна на „свраките“ на стойност 33.4 милиона паунда плюс още 8.3 милиона под формата на различни бонуси, твърди „Daily Mail“.

Белгийският национал бе смятан за един от най-добрите играчи в света по време на престоя си в Челси, но след преминаването си на „Сантиаго Бернабеу“ през лятото на 2019-а година срещу 88 милиона паунда, той така и не успя да покаже най-добрата си форма. Сериозни проблеми с почти постоянни контузии също допринесоха за слабото му представяне и сериозната липса на игрово време.

След идването на Карло Анчелоти начело на Реал през лятото Азар има все по-малко шансове за изява, а на неговата позиция са предпочитани Винисиус Жуниор, Родриго и Марко Асенсио.

Именно поради тази причина президентът на „белите“ Флорентино Перес е решил да приеме офертата от страна на Нюкасъл, който пък е сериозно застрашен от изпадане и търси серирозно подсилване във всички линии. Една от идеите на Перес била да възстанови поне част от сериозната сума, която бе похарчена за играча, а и също така да се допълни хазната в очакване на завършване на привличането на Килиан Мбапе, което е считано за почти сигурно, но също така и подготвяне на евентуална офанзива следващото лято за Ерлинг Халанд.

Категоричният отказ на Азар да се завърне в Англия обаче е развалил плановете на ръководството на Реал. В испанската преса твърдят, че той би се съгласил единствено да премине в друг голям клуб, като сред останалите тимове с интерес към крилото са бившият му тим Челси и Евертън.