Джуд Белингам се очертава като приоритетна цел на Реал Мадрид за следващото лято и офертата на клуба за 19-годишния футболист на Борусия (Дортмунд) може да достигне 140 милиона евро, пише мадридският “Ас”. Английският полузащитник е смятан за ключов играч в обновяването на средата на терена, което започна с подписването на договори с Камавинга и Чуамени.

Срещата в Дортмунд също така е имала за цел да изчисти всички съмнения, които младият играч може да има, както и да му обясни по-специфични аспекти за испанския гранд. Подобна убеждаваща маневра е обичайна за повечето млади играчи, които се присъединиха към  Реал Мадрид през последните години като Чуамени, Винисиус, Валверде и Родриго.

Реал Мадрид ще трябва да наддава здраво заедно с Ливърпул за Белингам. Всъщност в Германия твърдят, че клубът от "Анфийлд" е любимата дестинация на младия играч. Според информация на “Билд” Ливърпул се намират в по-добра позиция от Реал за подписа на Белингам. На “Бернабеу” обаче не губят надежда. За момента източници, близки до играча, твърдят, че той не е взел никакво решение за бъдещето си. Тази нерешителност може да се тълкува като добра новина за Реал Мадрид, като се има предвид, че от месеци насам съобщенията около Белингам го поставяха близо до тима на Юрген Клоп.

В полза на испанския клуб са добрите отношения, на които се радва от години с Борусия (Дортмунд), въпреки че последната дума ще има Белингам, като се има предвид, че и "Ливърпул", и Реал Мадрид са готови да платят повече от 100 милиона евро, които търси германският клуб. В случая с испанския гранд офертата може да достигне 140 милиона евро (100 милиона фиксирани и още 40 милиона под формата на бонуси).

Изглежда, че желанието на Белингам е да напусне Борусия, след като той отказа да се срещне с  представители на немския клуб, за да обсъдят подновяването на договора му. Германците  бяха извикали играча по-рано тази година на среща на високо равнище, за да обсъдят удължаването на договора му, както и значително увеличение на заплатата му. Тази среща обаче не се състоя, а и Дортмунд не успя да постигне споразумение за подновяване на договора на играча.

Преминаването на Белингам в Реал Мадрид може да окаже решаващо влияние върху бъдещето на Тони Кроос, тъй като пристигането на англичанина значително ще увеличи конкуренцията в средата на терена. Немският полузащитник, чийто договор изтича това лято, все още не е оповестил решението си за своето бъдеще, но изглежда малко вероятно да се съгласи да продължи още един сезон с по-малка роля от тази, кояти има в момента. Модрич от своя страна няма да има никакви проблеми да поднови договора си за още една година, дори ако пристигне Белингам, който е приоритет за клуба.