Халфът на Аякс Дони ван де Беек е новата трансферна цел №1 на Реал Мадрид за това лято, твърди „Le 10 Sport“, който се позовава на информации от „Diario Sport“.

Звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба и халфът на Рен Едуардо Камавинга също са силно свързани с трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ това лято, но и двамата изглежда все по-малко вероятно да се присъединят към „белите“ поради икономическите проблеми, породени от пандемията от коронавирус.

Според изданието нидерландският полузащитник вече е приоритет за полузащитата на мадридчани, но се твърди, че и английския Нюкасъл Юнайтед също се интересува от звездата на Аякс. „Свраките“ обаче ще бъдат готови да се включат в наддаването, само ако сделката за закупуването на клуба от новите саудитски собственици стане факт.

През януари „De Telegraaf“, цитиран от „Marca“, пишеше, че „белите“ са имали лично споразумение с играча от миналото лято за трансфер на стойност от 55 милиона евро през идното лято.

Централният полузащитник, който има 10 гола и 11 асистенции през този сезон, прекара цялата си професионална кариера в клуба от Амстердам.