Испанският вицешампион Реал Мадрид няма да привлича нови играчи през януари, но се очаква да се разделят с четирима футболисти, които почти не са участвали досега през този сезон по различни причини.

„Лос Бланкос“ биха се радвали да се разделят с Гарет Бейл, Еден Азар, Иско и Марсело, в случай че има клубове, които се интересуват да ги вземат през зимния трансферен прозорец, твърди "Marca".

Иско е изиграл общо 166 минути в само шест мача от Ла Лига досега този сезон и все още не е участвал в нито един двубой от Шампионската лига, докато Марсело е записал общо 89 минути в първенството и 21 минути в Европа.

Междувременно Бейл не е участвал в мач на столичани от август поради контузии, докато на „Сантиаго Бернабеу“ вярват, че Азар трябва да опита късмета си другаде в преследване на повече  игрово време. Белгийският национал е изиграл общо 348 минути в 10 двубоя от Ла Лига, както и 66 минути в Шампионската лига.

Бившият нападател на Челси беше смятан за титуляр след завръщането на Карло Анчелоти начело, но така и не успява да се дореди до стартовите единадесет заради изключителната форма на Винисиус Жуниор до момента.

Междувременно Мариано Диас се отплати за вярата на Анчелоти в него, след като последният му даде възможност да играе срещу Елче преди международната пауза, докато Лука Йович може също да получи малко време за игра, когато италианският тактик реши да дадва почивка на звездата в атака и капитан на тима Карим Бензема.