„Не е вярно“, каза мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, когато беше попитан за предполагаемата откупна клауза на Ерлинг Халанд, която може да бъде активирана или през 2024-а, или през 2025-а година.

Изказването на Гуардиола дойде изнендавщо, испанското издание „Diario AS“ твърди, че бившият мениджър на Барселона използва същата тактика, употребявана от изпълнителния директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке, когато Халанд за първи път беше свързан с напускане на германия клуб. Тогава Вацке многократно заяви, че норвежецът няма клауза за откупуване в договора на нападателя. Това до голяма степен беше направено, за да се намали напрежението върху играча, но в крайна сметка Сити успя да активира клаузата от 60 милиона евро, която винаги е съществувала в контракта му.

Guilliver/GettyImages
34 снимки

Няма да е изненада историята да се повтаря. Гуардиола отрича, че неговият звезден нападател няма клауза в договора си, но както беше потвърдено от няколко медии и журналисти, включително Фабрицио Романо, тя съществува.

През годините покойният футболен агент на Халанд Мино Райола работи по определен модел. Той винаги включваше клауза за откупуване, която може да бъде активирана през първите две години при определени условия.

Засега се смята, че Реал Мадрид ще има опцията да подпише с норвежеца срещу 200 милиона евро през 2024-а година или за 175 милиона евро през 2025-а година. Сумата може да е астрономическа, но „Лос Бланкос“ трябва да се справят със ситуация.

Guilliver/GettyImages
13 снимки

Настоящият голмайстор и капитан на тима - Карим Бензема, е почти на 35 години и както беше съобщено по-рано, мадридчани автоматично ще активират удължаването на договора му до 2024-а година. След това обаче се очаква на „Сантиаго Бернабеу“ да го заменят с някого значително по-млад като Халанд.

В медиите се писа, че норвежецът е искал да се присъедини към Реал Мадрид през лятото, но самият той е знаел, че много трудно ще измести Бензема моментално от състава.

Въпреки това мадридският клуб продължава да поддържа контакт с обкръжениетона Халанд, за да си запази вратата отворена за евентуален негов трансфер в бъдеще. На „Сантиаго Бернабеу“ вярват, че убеждаването на играча е ключът към осъществяването на сделката.