Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, се интересува от звездата на Брайтън Мойсес Кайседо като заместник на ветерана Лука Модрич. Представянето на еквадореца в халфовата линия може да се нарече впечатляващо от началото на сезона, като е участвал във всеки мач от Висшата лига до момента и е с основен принос за това „чайките“ са на осмо място в класирането.

Тези му изяви не са оставили Реал безразлични, въпреки че в Брайтън се надяват, че поставането от тях цена за еквадореца сериозна цена ще накара той да остане на „Амекс“. Според „Fichajes“ президентът на „Лос бланкос“ Флорентино Перес е определил звездата на Брайтън като заместник на ветерана Лука Модрич, който вероятно ще напусне след година или две.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Твърди се, че испанският гранд са впечатлени от физиката, техническите качества, скоростта и гъвкавостта на Кайседо в халфовата линия. Джуд Белингам, Флориан Вирц, Енцо Фернандес и Бруно Гимараеш бяха няколко имена, за които също се писа, че представляват интерес на „Сантиаго Бернабеу“ за следващото лято, а сега името на Кайседо беше добавено към списъка.

От Брайтън обаче ще се надяват, че поставената цена от 68 милиона паунда за 21-годишния футболист ще бъде достатъчна, за да възпре мадридчани да се опитат да го привлекат. Полузащитникът бе свързван още с Арсенал, Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Халфът в момента е един от най-ниско печелещите в клуба, след като получава заплата от около 10 хиляди паунда на седмица, но клубът е готов да му предложи нов договор и увеличение на възнаграждението до близо 60 хиляди паунда на седмица. Това би го направило един от най-добре печелещите играчи наред с Дани Уелбек и Адам Лалана.

Брайтън подписа с Кайседо през август 2021-а година от Индепендиенте дел Вале за сумата от 3,6 милиона паунда.