Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес иска в клуба да постъпят поне 150 милиона евро през летния трансферен прозорец от продажбата на футболисти, за да може „кралете“ да получат допълнителен финансов бонус за привличането на набелязаните цели, съобщава „El Confidencial“.

Перес е обещал много солидна финансова инжекция на Зинедин Зидан, която да позволи на треньора да вземе желаните от него футболисти през летния трансферен прозорец.

В същото време Перес е дал ясно да се разбере, че Реал Мадри също така трябва да продаде някои играчи, на които няма да се разчита.

Първият в списъка е Хамес Родригес, който се очаква да бъде продаден на Байерн Мюнхен за сумата от 42 милиона евро.

Ако баварците не се възползват от опцията да го откупят, колумбиецът ще се завърне на „Сантиаго Бернабеу“, а Реал Мадрид ще иска за него поне 60 милиона евро.

Другият футболист, който „кралете“ ще се опитат да продадат изгодно през лятото е Матео Ковачич, който в момента е преотстъпен на Челси. Английският клуб няма опция да откупи правата на хърватския национал, но Реал Мадрид се очаква да го предложи на лондончани за разумна цена.

Реал Мадрид ще се опита да продаде Тео Ернандес, Мартин Йодегаард и Лукас Силва, за да може клубът да набере допълнително финансови постъпления.

Зидан ще трябва да реши съдбата и на Ашраф Хакими, който се очаква да бъде продаден на Борусия Дортмунд.