Не се очаква отборът на Реал Мадрид да направи нов опит да привлече звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе през зимния трансферен прозорец. Френският нападател си остава цел номер едно на „Лос бланкос“, а самият Мбапе иска да изпълни мечтата си и някой ден да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“.

Както е известно, от Реал се опитаха да го купят през изминалото лято, надявайки се да убедят ПСЖ да продаде, като се има предвид, че френският клуб може да го загуби на безценица следващото лято, ако нападателят не подпише нов договор. В крайна сметка парижани отхвърлиха две оферти на „белите“.

Очакванията бяха от Реал да се върнат за него през януари, но според „Mundo Deportivo“ тимът на Карло Анчелоти няма да даде на френския гранд шанса да спечелят пари за своя звезден нападател.

От 1 януари Реал може да преговаря свободно с Мбапе и двете страни имат шанса да се разберат за предварително споразумение. Това е и намерението на тима от Мадрид, а не да се опитват да убедят ПСЖ да го продаде отново през януари.

Досега Мбапе отхвърляше предложенията за нов договор с ПСЖ и почти сигурно той ще стане играч на Реал Мадрид от лятото.

„Белите“ имат интерес и към звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, който ще има клауза  за откупуване в размер на около 75 милиона евро. Тя става активна през идното лято.