Европейският шампион Реал Мадрид подготвя нов голям трансфер следващото лято. След привличането на Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени в последните две лета на хоризонта се появява името на Джуд Белингам, играч, способен да покрие всички позиции в халфовата линия.

Англичанинът изглежда ще бъде цел №1 на испанците и, въпреки че операцията е едва в начален стадий, „Лос Бланкос“ са все по-убедени, че той е играчът, от който имат нужда, твърди „Marca“. Следващото лято цената му ще бъде около 100 милиона евро, сума, която Реал Мадрид може да си позволи. Първоначалните разговори и подготовката около трансфера на англичанина започнаха преди година, но сега се преминали на етап, в който вече се коментират конкретни суми.

Белингам е само на 19 години, но вече показа, че е способен да играе на такова ниво, на което много малко други могат да се похвалят на тази възраст. И той го прави, носейки капитанската лента на отбор като Борусия Дортмунд. Англичанинът отхвърли възможността да премине в тима като Манчестър Юнайтед, за да подпише с германците само на 17 години и развитието му оправда това решение.

Ръководството на Реал Мадрид знае, че трябва да подмладят халфовата си линия и Белингам може да допринесе много от качествата, които притежава - той вече има способността да играе добре и в дефанзивен план, да задава темпото и да достига до противниковото наказателно поле с топка в крака.

Това, което също е много ясно във „Валдебебас“ е, че те не търсят директен заместник на Лука Модрич или Тони Кроос, а се стремят да изградят друга полузащита, която да издържи десетилетие, като тази, формирана от Кроос, Модрич и Каземиро.

На „Сантиаго Беррнабеу“ знаят, че ще срещнат сериозна конкуренция за Белингам от отбори от Висшата лига, сред които другият основен кандидат за подписа му Ливърпул, а също така Челси и Манчестър Сити.