Реал Мадрид е на път да закупи бразилския полузащитник на Коринтианс Педриньо. Според журналиста от Marca Чус Родригес, президентът на ,,Кралския клуб“ Флорентино Перес се е срещнал с този на бразилския клуб Андрес Санчес, за да обсъдят сделка за подписа на футболиста.

В добавка, президентът на Коринтианс се е срещнал с бившия играч на мадридчани и собственик на Валядолид Роналдо, който може да изиграе своята роля при трансфера на 20-годишния талант в Испания.

Според информации, откупната клауза на Педриньо е на стойност 38.8 млн. евро. Настоящият му договор изтича след година и половина. Той помогна на Коринтианс да спечелят титлата на бразилската Серия А през 2017 година. Атакуващият полузащитник е отбелязал веднъж в двугодишния си престой за клуба от Сао Пауло, а през настоящата кампания има четири асистенции в 38 мача.

Ако се стигне до споразумение между Реал и Коринтианс, Педриньо ще се превърне в третия бразилец, който акостира на ,,Сантяго Бернабеу“ след Винисиус-младши и нападателят на Сантос Родриго, който ще пристигне в Мадрид през лятото.