Реал Мадрид е на път да направи нов много изненадващ ход на трансферния пазар и да разкара Тео Ернандес в следващите седмици. 20-годишният футболист не попада в плановете на новия старши треньор Жулен Лопетеги за новия сезон, твърди „Marca“. Заради това Реал Мадрид планира да го продаде или даде под наем, но при всички положения „кралете“ ще запазят правото си да откупят играча обратно.

През миналия сезон Ернандес бе изключително ограничено игрово време на „Сантиаго Бернабеу“, а целта на Реал Мадрид е футболистът да разгърне своя потенциал, за да се видят реалните му способности.

Лопетеги е разговярал с генералния директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес и го е информирал, че Ернандес не попада в неговите планове.

Лопетеги не се притеснява от факта, че ще остане само с Марсело като ляв бек, защото на тази позиция от новия сезон треньорът планира да използва Начо Фернандес, тъй като отдясно конкуренцията ще бъде много сериозна в лицето на Даниел Карвахал и Алваро Одриосола. През миналата кампания Начо конкурираше именно Карвахал и Ашраф Хакими.

Според информацията, интерес към Ернандес има от няколко отбора от Ла Лига, както и от Висшата лига.

Реал Мадрид привлече Ернандес за сумата от 24 милиона евро през миналото лято от Атлетико Мадрид.

„Кралете“ възнамеряват да си върнат част от сумата и са готови да го продадат за сума от порядъка на 12-18 милиона евро.