Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, се е примирил, че няма да се пребори за подписа на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, тъй като английската Висшата лига се смята за най-вероятната му следваща дестинация. Водещите европейски клубове се очаква да се сблъскат за подписа на 19-годишния полузащиник това лято, като националът на „Трите лъва“ е оценяван на около 150 милиона евро от „жълто-черните“.

В Реал превърнаха тийнейджъра в своя основна цел, но The Athletic съобщава, че „Лос Бланкос“ се страхуват, че ще бъдат извадени от уравнението предвид финансовата мощ на Висшата лига. Все пак тимът на Карло Анчелоти ще продължи да настоява да привлече Белингам, но на „Сантиаго Бернабеу“ са реалисти в ситуацията, че трудно ще се справят с конкуренцията от Англия.

Ливърпул и Манчестър Сити се смятат за фаворити, а Реал Мадрид очаква всеки от двата клуба да представи по-изгодни сделки на Белингам и семейството му. Ситуацията около „гражданите“ обаче остава съмнителна, след като във вчерашния ден Висшата лига започна разследване срещу шампионите, след като „небесно-сините“ са обвинени в редица нарушения на финансовите правила, което може да доведе до отнемането на точки от актива им или дори да бъдат изключени от Премиър лийг.

Изданието обаче допълва, че Белингам ще вземе впредвид няколко фактора в допълнение към финансовата част и Реал Мадрид се надява, че халфът ще последва примера на Орелиен Чуамени от Монако, който настоя да премине на „Сантиаго Бернабеу“ въпреки интереса от страна на Ливърпул миналото лято.