Футболистът на Реал Мадрид Еден Азар има желание да се завърне в бившия си клуб Челси, това твърди испанското футболно телевизионно предаване „El Chiringuito“. Белгиецът бе един от най-добрите играчи на „сините“ по време на престоя си при „сините“ преди да премине на „Сантиаго Бернабеу“ през 2019 година.

Крилото обаче изобщо не се радва на времето си в  испанската столица. Азар така и не успява да покаже формата си от Челси заради големия брой контузии, които го преследват. 30-годишният белгиец изигра едва 14 мача в Ла Лига през този сезон и е много вероятно да напусне, въпреки че има договор с „белите“ до 2024 година.

На "Сантиаго Бернабеу" готвят сериозно обновяване на състава през лятото, като доста играчи се очаква да напуснат, ако клубът получи подходящи оферти за тях. В случай че си тръгне, то Азар предпочита да се завърне в Челси, отколкото да премине в друг отбор. Твърди се, че Реал ще иска за белгиеца около 50 милиона евро.

Мадридският клуб ще изслуша предложения още за Гарет Бейл, както и за нападателя Лука Йович, който играеше през втората част от сезона в Айнтрахт Франкфурт под наем.

В Реал Мадрид искат да си осигурят свежи финансови постъпления, които да използват за евентуалните трансфери на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, пише пък „Sky Sports“.