Бившият шампион на Испания Реал Мадрид има желание да привлече звездата на Ливърпул Роберто Фирмино през лятото, пише Fichajes. Нападателят на „червените“ ще напусне „Анфийлд“ като свободен агент след края на сезона, когато изтича договорът му и няма да бъде подновен след осем години вярна служба при „червените“.

Оферти към бразилеца няма да липсват и би представлявал отлично попълнение за редица клубове поради своята гъвкавост и опит на най-високо ниво. Наскоро се писа, че новият испански шампион Барселона се интересува от 31-годишния поливалентен нападател. 

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Изданието сега обече твърди, че потенциална дестинация може да бъде и Реал Мадрид, който се интересува от Фирмино. Съобщава се, че на „Сантиаго Бернабеу“ „не са забравили“ за неговия голям талант.

Бразилецът обаче едва ли ще бъде сигурен титуляр при наличието на Карим Бензема, Винисиус Жуниор, Федерико Валверде и Родриго в нападение. Потенциална пречка за трансфера също може да възникне заради представителите на Фирмино, които искат договор за две или три години, което Реал не е готов да приеме.