Испанският шампион Реал Мадрид е готов да се бори с отборите Челси и Манчестър Юнайтед за подписа на централния защитник на Севиля Жул Кунде.

Отборът на Томас Тухел беше свързан с бранителя през последните седмици, който впечатлява през двете си години дотук в Испания, откакто се присъедини от Бордо през 2019 година. Според слуховете „сините“ са готови да дадат в замяна на Кунде Хаким Зиеш.

„Червените дяволи“ пък също следи Кунде, тъй като искат да намерят перфектния партньор на капитана Хари Магуайър в центъра на отбраната.

„AS“ обаче твърди, че наставникът на Реал Зинедин Зидан иска да има в състава си 22-годишния Кунде. Бъдещето на двамата титуляри в центъра на защитата на „белите“ - Рафаел Варан и Серхио Рамос е много несигурно, като договорът на испанския национал изтича това лято, а Варан е свързван с трансфер в Челси и Манчестър Юнайтед.

От Реал обаче не желаят да платят клаузата за откупуване в договора на Кунде, която възлиза на 78 милиона паунда. Смята се, че столичани, както и двата английски гранда, са готови да предложат около 52 милиона паунда, както и свой играч в офертата си.

В същото време универсалният футболист на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба е много близо до трансфер на „Сантиаго Бернабеу“ след края на сезона, но шампионите искат да вземат още един защитник като изборът пада или върху Кунде, или върху Пау Торес от Виляреал.

Кунде, който изкара коронавирус по-рано през този сезон, изигра 44 мача във всички турнири за Севиля през тази кампания, като има и четири гола на сметката си. Под ръководството на Жулен Лопетеги, „андалусийци“ се радват на превъзходен сезон, като към момента заемат четвърто място в Ла Лига, като са на само три точки от лидера Атлетико Мадрид и са в борбата за титлата, заедно с Барселона и Реал.