Преди някой да дойде, някой трябва да си тръгне. Това е посланието, идващо от Реал Мадрид преди летния трансферен прозорец. Датите, разбира се, за този прозорец все още не са ясни и не сме сигурни кога ще приключи сезонът. Реал Мадрид имат проблем с твърде много играчи в състава си, независимо от това кога ще бъде отворен трансферния пазар.

В момента те имат 25 играчи в първия отбор. Младокът Рейниер също ще влезе в първия тим през лятото, а също така има и 11 играчи под заем, които биха могли да започнат сезона в състава на Зидан (Ашраф Хакими, Мартин Йодегаард, Дани Себайос, Серхио Регулион, Алваро Одриосола, Кубо, Хесус Вайехо, Борха Майорал, Андрей Лунин, Оскар Родригес и Лука Зидан).

Основната грижа на директорите в клуба е, че редица играчи, които в момента са в състава, ще трябва да напуснат. Ще бъдат продадени минимум четирима или петима футболистите. Играчите под наем са отделен проблем, като редица от тях (Хакими и Йодегаард) се завръщат, за да се борят за мястото си, докато на бъдещото им изобщо не е сигурно (Серхио Регулон и Дани Себайос). Останалите ще бъдат дадени под наем отново или в противен случай ще напуснат с поглед за реинвестиране в по-млади играчи.

Играчите, които според информациите могат да напуснат, са: Хамес Родригес, Гарет Бейл, Лукас Васкес и Мариано Диас. Четиримата ще напуснат, ако пристигне добра оферта и има още четирима, чието бъдеще също остава под въпрос: Начо, Марсело, Лука Модрич и Брахим Диас. Първите трима дадоха много на Мадрид и клубът ще седне с тях в опит да постигне споразумение относно тяхното освобождаване. С Брахим се надяват, че могат да го накарат да приеме сделка за наем, нещо, което настояваха и в последните два трансферни прозореца.

Ашраф Хакими и Мартин Йодегаард са харесвани от Зидан и могат да се считат като нови попълнения през идното лято. Фабиан Руис от Наполи е предпочитаният избор от шефовете на „белите“, но Зидан иска Пол Погба от Манчестър Юнайтед. „Кралския клуб“ също иска да подпише и с Ерлинг Халанд, ако естествено е възможно и това е при условие, че Лука Йович продължава със незадоволителното си представяне. Но новите попълнения ще дойдат чак, след като от клуба направят редица продажби.