Ръководството на Реал Мадрид обмисля дали да не продаде полузащитника си Тони Кроос, за да събере нужните финанси, с които да атакува Пари Сен Жермен за Неймар. Подобни слухове се появиха в испанските медии, като най-яростно ги тиражира „Дон Балон”.

Отива ли Неймар в Реал? Големият бос на ПСЖ отговори

Според въпросната версия „белия балет” възнамерява да отмъкне бразилския ас на парижани с идеята той да бъде дългосрочният заместник на Кристиано Роналдо, който по всяка вероятност ще си тръгне след края на сезона. За тази цел клубът има нужда да балансира счетоводството си, а това може да стане само чрез раздяла с някого измежду основните играчи.

Манчестър Юнайтед проявява върл интерес към Тони Кроос, тъй като позицията на вътрешен халф е важна за мениджъра Жозе Моуриньо. Германецът ще бъде продаден на купувача с най-висока оферта, като в краен случай ще бъде предложен на ПСЖ като част от потенциална сделка за Неймар.

Шеф на ПСЖ: Неймар е щастлив при нас

Реал има нужда да продаде Кроос наред с Гарет Бейл, за когото е ясно, че кара последните си дни като играч на мадридския колос. Бившият ас на Байерн Мюнхен не показва познатото постоянство през настоящия сезон, докато Бейл е в същото положение вече от доста време. По тази причина на „Бернабеу” разчитат Жозе Моуриньо да бъде достатъчно настоятелен в преследването на Кроос, с когото работи по време на престоя си при „лос бланкос”. Юнайтед има нужди от нови опорни халфове, след като Маруан Фелаини почти сигурно напуска, а и бъдещето на Андер Ерера не е много ясно.