Ръководството на Реал Мадрид пусна на пазара нападателя Борха Майорал и се надява да го продаде това лято. 25-годишният футболист така и не успя да се наложи на "Сантиаго Бернабеу" и в последните сезони бе пращан под наем във Волфсбург, Леванте, Рома и Хетафе. Сега обаче от "Белия балет" се надяват да му намерят купувач, като са му поставили цена от 10 милиона евро, пише "Марка".

Договорът на Майорал изтича следващото лято, така че това е последен шанс за Реал да вземе някакви пари за него. Това е и една от причините той да бъде пуснат на пазара, макар самият играч да е изявил желание да остане на "Бернабеу".

Говори се, че към нападателя има солиден интерес от страна на Хетафе, където той остави добри впечатления през пролетта с 6 гола и 1 асистенция на сметката си. Освен това и Селта следи отблизо ситуацията.

Междувременно и два клуба от Серия "А" протягат ръце към Майорал. Той е желан от новака Монца, както и от Болоня. Тези клубове обаче трудно могат да си позволят да платят исканата от Реал Мадрид цена за този футболист.