След като се появиха информации, че Реал Мадрид на практика е договорил Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао и той ще акостира на „Сантиаго Бернабеу“ през януари, нови трансферни слухове за вратарския пост в Кралския клуб плъзнаха в Испания.

Mundo deportivo, твърди, че през лятото „белите“ възнамеряват да вземат и Тибо Куртоа от Челси. Договорът на белгиеца със „сините“ от Лондон изтича през лятото на 2019 година. Все още няма индикации за подновяване, а наскоро стражът призна, че се замисля за завръщане в Испания, с оглед на факта, че семейството му се е завърнало в страната.

Същевременно бившият вратар на Атлетико Мадрид, разкри, че се чувства щастлив на „Стамфорд Бридж“ и до края на сезона ще има яснота.

Куртоа: Вариантът с Испания е интересен

Интересът на действащия европейски клубен шампион към Куртоа датира от известно време насам. Той е сред опциите пред спортно-техническия щаб на „балета“, заедно с Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед). Испанският гранд иска да внесе повече стабилност под рамката. Резервата на Кейлор Навас – Кико Касия – не можа да убеди, в отсъствието на костариканеца.

Отделно в Испания разсъждават, че закупуването на двама нови вратари, ще отвори вратата и за Касия, и за Навас.