Реал Мадрид и Интер са сближили позициите си относно евентуален трансфер на Мауро Икарди, твърди Corriere dello Sport. Според информацията „белите“ искат да вземат аржентинеца още през настоящия януарски прозорец.

Фантастичните шест, които са в орбитата на Реал Мадрид

Освобождаващата клауза, залегнала в договора на Икарди възлиза на 110 милиона евро. „Нерадзурите“ планираха нейното увеличаване на 200 милиона евро, но оглед последните слухове, това може да се окаже безпредметно.

Икарди никога не е криел амбициите си да играе във водещ европейски гранд и съответно стремеж към големи успехи в Шампионска лига. А евентуално преминаване на „Сантиаго Бернабеу“ ще му гарантира всичко това. Освен това, нападателят има планове и за Мондиала в Русия това лято.

От началото на сезона в Серия А 24-годишният Икарди наниза 18 гола в 20 мача.

Някои зимни трансферни провали на Реал Мадрид

Реал Мадрид изпитва трудности в атака през новата кампания, особено при все деликатния период, през който преминава и головата машина на клуба Кристиано Роналдо. Мадридистите допуснаха не една грешна стъпка от старта на сезона, в резултат на което се намират на незавидното четвърто място в класирането на Ла Лига с 32 точки. Лидер е Барселона с 51, а топ 3 допълват Атлетико Мадрид (42) и Валенсия (40).

Червена лампа светна за Юнайтед за евентуален трансфер на CR7