Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разказа любопитна история, свързана с проваления трансфер на Ариен Робен при „червените дяволи“. През 2004 година Робен, който тогава носеше екипа на ПСВ Айндховен, имаше оферта от Юнайтед, но в крайна сметка премина в лондонския Челси.

"Какъв играч само беше Робен. Направо великолепен. Трябваше да го привлечем. Истината е, че той дойде да разгледа тренировъчната ни база, поразходи се, но не му хареса миризмата там. След това отиде в Челси", сподели Фърдинанд в отговор на въпроси от фенове в социалната мрежа „Instagram“.

"Не можех да повярвам. Той щеше да пасне перфектно на стила ни. Всички защитници знаеха, че винаги си гласи топката на левия крак и тръгва от фланга навътре към наказателното поле, но никога не успяваха да го спрат. Понякога сякаш им казваше какво точно ще направи и въпреки това, не съумяваха да му противодействат", добави още англичанинът.

Робен остана в Челси три години, след което премина в Реал Мадрид, а след това и в Байерн Мюнхен, където и приключи своята кариера.