Носителят на Лига Европа – Челси, официално обяви закупуването на полузащитника от Реал Мадрид Матео Ковачич. На отбора му бе разрешено да подпише с хърватския халф въпреки забраната си за трансфери, тъй като той все още бе регистриран в клуба до края на юни след взимането му под наем.

„Наистина се насладих на моя сезон в Челси. Чувствам се комфортно в клуба и в Лондон, а Висшата лига ми харесва много. Щастлив съм, че ще остана тук дълго време”, сподели Ковачич.

„Прекарахме хубава година заедно, печелейки Лига Европа и се надявам това да продължи все така”, продължи той.

Наемът на Ковачич в Челси от Реал изтече на 30-и юни, като клубът от „Стамфорд Бридж” трябваше да финализира сделката преди да изтече. Според медиите в Англия Ковачич ще струва на „сините” около 45 милиона евро, които ще отидат в касата на Реал Мадрид.

„Клубът благодари за всичко, направено от Матео Ковачич през годините. Пожелаваме му всичко най-добро в бъдеще”, пък написаха от Реал Мадрид.

Сериозната травма на Рубен Лофтъс-Чийк от края на сезона ще бъде донякъде „позабравена” след утвърждаването на Ковачич в състава. Хърватският халф изигра 32 срещи във Висшата лига през миналия сезон за Челси.