Полузащитникът Дани Себайос, който е трансферна цел на няколко различни клубове, обяви, че е готов да напусне Реал Мадрид, но единствено като преотстъпен. Испанският младежки национал заяви, че голямата му цел е да успее да се наложи при „белия балет”.

Милан и Тотнъм са свързвани с 23-годишния играч, макар че „шпорите” не толкова заради техен собствен интерес, колкото заради желанието на Реал да се подсили с Кристиан Ериксен. Самият Себайос показа, че не страда от илюзии за ролята си в Реал към настоящия момент. „Когато имаш играчи като Тони Кроос и Лука Модрич пред себе си, става много трудно за един 23-годишен футболист да бъде важна фигура в Реал”, заяви бившият ас на Бетис.

„Наясно съм какво искам. Знам какви са намеренията ми за следващия сезон. Не искам повече да седя на пейката.”

„Вярвам, че моментът е настъпил. Следващият сезон ще бъде най-добрият в кариерата ми. Моето намерение е да изиграя 40 мача и да се чувствам важен, защото в мен има футбол и съм го показвал. В Мадрид има 23-ма играчи, а на моя пост играят най-добрите в света. За два сезона изиграх 55-56 мача.”

„Имам 4 години по договора си. Не мисля за напускане на Реал Мадрид, защото искам да успея там. Не знам дали моето време ще дойде, но целта ми е да успея в Мадрид и да вълнувам феновете на „Бернабеу”. Имам качествата, за да го постигна.”

„Няма да кажа, че всеки един тим е опция. Футболът е нещо красиво и всичко е възможно”, добави Себайос.