Полузащитникът Дани Себайос сподели, че е щастлив в Арсенал, а оставането в клуба през следващия сезон би било добра стъпка за него. 23-годишният испанец играе под наем в северен Лондон от Реал Мадрид през този сезон и след неубедителен старт се оказа ключова част от тима на Микел Артета в последните седмици. От рестарта насам той засили играта си и е един от най-постоянните играчи на Арсенал в халфовата линия.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

От Реал Мадрид тепърва ще вземат решение дали искат да запазят Себайос или не, но испанецът признава, че би било лесно решение за него да остане с "артилеристите" през следващия сезон.

"Чувствах се много комфортно в този клуб от самото начало", заяви Себайос пред "Sky Sports".

„Феновете ме приеха много добре и съотборниците ми направиха всичко много лесно за мен. Не съжалявам по никакъв начин за решението си да дойда в Арсенал. Разбира се, когато получих контузия и не играх, започнах да изпитвам някои съмнения. Но разговарях с мениджъра и се съгласихме да намерим заедно. Каза ми, че ме познава много добре и че ме е следял в Испания. Той ме подкрепи много", продължи халфът.

„В момента мисля само за следващите мачове, защото ако ги спечелим, имаме някакъв шанс да се класираме в Лига Европа. След това трябва да съм спокоен. Трябва да се върна в Реал Мадрид и те трябва да вземат решение, защото имам договор там за следващите три години. След като разбера решението им, ще седна със семейството си и ще видя какво е най-доброто за мен през следващата година. Но истината е, че съм много щастлив в Арсенал. Това е клуб, в който вече имам година опит, така че ще бъде много лесно да се завърна. Няма да ми се наложи да се адаптирам към ново първенство или нов клуб с различен мениджър и играчи. Мисля, че би било добра стъпка за мен. Но както казах, моето бъдеще зависи от Реал Мадрид и в момента не знам какво е решението им", каза още Себайос.