Бъдещето на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд продължава да бъде основна тема за много от водещите медии на Стария континент. Както е известно, в договора на норвежеца има клауза за откупуване, която става активна през идното лято. Това със сигурност ще предизвика битка на трансферния пазар, като за него ще се борят някои от най-големите грандове в Европа.

Изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обаче, за пореден път, трябваше да отхвърля слуховете за трансфер на Халанд.

„Всичко това са глупости“, заяви шефът на Дортмунд пред „Sport1“ по повод информациите, че напускането на Халанд идното лято е гарантирано, като същевременно подчерта, че намерението на клуба е да задържат голямата си звезда.

„Някои експерти казват: „Те са на фондовата борса, ще трябва да продадат Халанд следващото лято“. Решението дали той ще бъде продаден или не се взема само от борда на директорите. Все още не е решено дали той ще бъде пуснат следващото лято. Ще видим“, допълни още Вацке.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Въпреки че изпълнителният директор на Дортмунд призна, че има голям интерес към Халанд, който средно отбелязва поне по един гол на мач след пристигането си от РБ Залцбург през януари миналата година, Вацке смята, че нападателят ще избере сам, до голяма степен, своя собствен път.

„Във всеки случай, в един момент той ще играе за някои от най-добрите клубове в света, въпреки че вече играе в такъв. Но знам, разбира се, че той е изкушаван от Реал Мадрид“, продължи шефът на „жълто-черните“.

По отношение на Мино Райола, агентът на Халанд, Вацке коментира така:

„Топката е в полето на Ерлинг. Имам добри отношения с Мино Райола. Не е правилно да се предполага, че Мино мисли само за пари. Той също така мисли за това кое е най-доброто за играча. Ерлинг държи ключа. Нито съм оптимист, нито съм песимист“, завърши Вацке.