Британският таблоид „Сън” се позова на свои източници, за да съобщи, че талантът на Манчестър Сити Браим Диас на практика вече приключил трансфера си в Реал Мадрид. Според изданието 19-годишният испанец може да премине при „белия балет” още през януари.

„Сън” има информация, че младокът вече е парафирал договор, според който в Реал ще получава еквивалента на 60 хиляди паунда седмична заплата. Диас, който е бивш кадър на Малага, бил раздразнен от малкото шансове, които му се откривали под ръководството на Хосеп Гуардиола.

Самият Гуардиола в една от скорошните си пресконференции посъветва младока да премине в Реал Мадрид, ако това действително е най-голямото му желание. Според „Сън” Диас уведомил представителите на Реал, че ще бъде част от плановете им за втория полусезон, а Сити е готов да го продаде сега, вместо да го изпусне като свободен агент през юли.

Ако трансферът се случи, това ще е поредният ценен млад кадър, който Сити изпуска. Христоматиен пример в това отношение е Джейдън Санчо, който избяга от „Етихад” заради нулевия шанс да получи доверие от мениджърите на скъпоструващия тим на Сити. Сега англичанинът вече е национал на своята родина и една от звездите в Бундеслигата. През това лято възпитаникът на Арсенал Рийс Нелсън премина под наем в Хофенхайм и също оставя отлични впечатления.