Трансферът на Тибо Куртоа от Челси в Реал Мадрид е най-добрият за изминалото лято, според Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки (CIES), помещаваща се в Университета в Нюшател.

Сравнението на Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки е на икономическа база. Реал Мадрид плати 40 милиона евро на Челси за белгийския национал, а според CIES, реалната цена на Куртоа е възлизала на 62,6 милиона евро.

Атлетико Мадрид също са осъществили много добър трансферен удар с привличането на Родри от Виляреал само за сумата от 25 милиона евро. Според Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки, цената на халфа е била 46,9 милиона евро. Така на практика „дюшекчиите“ са си спестили 21,9 милиона евро.

Рома също направи много силен ход с привличането на Брайън Кристанте от Аталанта за сумата от 30 милиона евро. Реалната цена на халфа през изминалото лято е 50 милиона евро.

Ливърпул също така са направили супер удар с взимането на Фабиньо от Монако за сумата от 55 милиона евро, а реалната цена на бразилеца е 73 милиона евро.

Барселона привлече Клеман Ленгле от Севиля за сумата от 35 милиона евро, а цената на защитника е 49 милиона евро.