Испанският шампион Реал Мадрид почти сигурно няма да успее да привлече звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд през идното лято, съобщава „Marca“. Според изданието подобна сделка може да струва около 200 милиона евро, ако се вземат предвид не само сумата по трансфера, но и комисионната към небезизвестния агент на играча - Мино Райола.

От Борусия пък категорично не искат да продават норвежеца, като по-рано се бяха появили информации, че „вестфалци“ са му поставили цена от около 180 милиона евро. Реал Мадрид обаче няма да плаща такава сума при никакви обстоятелства.

Освен това в мадридския клуб нараства увереността, че нито един отбор в света няма да успее да привлече нападателя заради сериозните финансови последствия от пандемията от коронавирус.

В същото време нито Дортмунд, нито някого от обкръжението на Халанд не са потвърдили информацията за съществуването на откупна клауза в договора му. Смята се, че в контракта му има записана подобна клауза в размер на 75 милиона евро, която обаче би станала активна чак през лятото на 2022 година.

20-годишният футболист има 25 гола и 5 асистенции в 26 участия в Бундеслигата през този сезон.