В Ливърпул са „много оптимистично настроени“ относно трансфера на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд през идното лято. Полузащитникът обаче също е основна цел за Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, но се смята, че мърсисайдци са уверен, че ще си осигурят подписа му.

Английският полузащитник е един от най-исканите играчи в световния футбол и се радва на блестящ сезон с екипа на Дортмунд. Все още само на 19 години, Белингам се наслаждава на най-добрата година в кариерата си досегау в която е реализирал девет гола и има две асистенции в 20 мача. Той дори бише капитан на германския гранд два пъти през този сезон.

26 снимки

Смята се, че в Ливърпул виждат тийнейджъра като основата на бъдещата халфова линия на отбора под ръководството на Юрген Клоп. Германската версия на „Sky Sports“ твърди, че „червените“ са „много оптимистично настроени“, че ще привлекат Белингам през лятото на 2023-а година.

Журналистът Флориан Платенберг допълва, че английският национал е основната цел на Ливърпул за догодина и, че мениджърът Клоп „настоява“ клубът да подпише с англичанина. Съобщава се, че на „Анфийлд“ могат да си осигурят услугите му за първоначално 100 милиона евро плюс бонуси, с което общата сума може да достигне между 115 и 120 милиона евро.

25 снимки

Пари Сен Жермен, Барселона и Байерн Мюнхен имат много малък шанс да подпишат с Белинигам, продължава „Sky Sports“, но Ман Юнайтед също е превърнал Белингам в своя цел №1 за лятото. Платенберг твърди, че Юнайтед редовно наблюдават полузащитника.

Твърди се обаче, че шансовете на „червените дяволи“ да сключи сделка също са ниски по две причини. Едната е именно конкуренцията за на Ливърпул, а също и от шампиона Манчестър Сити. Вторият пък е финансовият феърплей, след като миналото лято Юнайтед похарчи над 200 милиона паунда за Антони, Каземиро, Лисандро Мартинес и Тайрел Маласия.