Испанският шампион Реал Мадрид е на полпозишън за подписа на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе следващото лято. Президентът на клуба Флорентино Перес е направил 21-годишния французин своя приоритетна цел и вече планира да изпревари конкуренцията в лицето на Ювентус и Ливърпул.

Според „AS“, Мбапе иска да премине в Реал, за да работи под ръководството на един от своите идоли - Зинедин Зидан, след като за първи път се е срещнал със сънародника си, когато е бил на едва 13-годишна възраст.

„Tuttosport“ вчера съобщи, че Ювентус е готов да предложи космическата сума от 360 милиона британски лири за Мбапе и е готов да се отърве от Кристиано Роналдо, който ще замине в посока Париж.

ПСЖ отчаяно искат да задържи звездата си, но изглежда, че все повече се примиряват с желанието му да напускане. Смята се, че френският шампион е предложил на Мбапе нов пегодишен договор на стойност 136 милиона британски лири, но младият талант е отказал.

Друга индикация за напускането му е, че то е наел Делфин Ферхайден, който специалист по спортно право. Тя редовно работи в областта на имиджовите права и може да изиграе ключова роля в преговорите с Реал или някой от другите отбори през следващото лято.

Заглавието в „AS“ тази сутрин гласеше: „Мбапе мисли в бяло“.