Защитникът на Рафаел Варан е все по-близо до трансфера си в Манчестър Юнайтед. Както е известно, френският национал има договор само до следващото лято, което означава, че „лос бланкос“ трябва да продадат, ако искат да спечелят пари от него, в случай че бранителят не подпише нов контракт на „Сантиаго Бернабеу“.

Предложените му условия от Реал обаче не отговарят на неговите изисквания и е поискал да напусне още сега, твърди „AS“. Изданието пише, че Варан вече е с „единия крак“ в Манчестър.

Смята се, че „червените дяволи“ ще дадат исканите от „белите“ около 60 милиона евро, за да придобият правата му. Между ръководството на Юнайтед и представителите на Варан е постигната договорка, според която защитникът ще подпише договор за пет години.

А според каталунското издание „Sport“, от Ман Юнайтед са готови да предложат на французина заплата от 12 милиона евро. Това би било почти двойно повече от предлаганите му в Реал 7 милиона евро.

Твърди се, че Варан е останал разочарован от нежеланието на Реал да увеличи офертата си към него, особено след като осигуриха именно 12 милиона евро на новото попълнение Дейвид Алаба.

Очакванията са Варан да последва стъпките на бившия капитан на столичани Серхио Рамос, който се присъедини към Пари Сен Жермен като свободен агент, и да напусне „Сантиаго Бернабеу“.