Футболистът на Реал Мадрид Рафаел Варан е постигнал устна договорка с ръководството на Манчестър Юнайтед за евентуален негов трансфер на „Олд Трафорд“ през лятото. Френският национал е договорил личните си условия с „червените дяволи”, като се очаква той да подпише 5-годишен договор с клуба, твърди „Sport“.

Това означава, че сега остава англичаните да постигнат договорка и с Реал Мадрид относно цената, която ще трябва да платят, за да си осигурят услугите на 28-годишния централен бранител. На „Олд Трафорд“ се надяват да го вземат за сума от порядъка на 60 милиона евро, но от Реал настояват да получат 70 милиона.

Варан изкара 10 сезона на „Сантиаго Бернабеу“, след като бе привлечен в клуба още 18-годишен от Ланс срещу 10 милиона евро. За този период той спечели 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти триумфира в Ла Лига, веднъж вдигна Купата на Испания, взе и една Суперкупа на Испания, като има и три Суперкупи на Европа и 4 успеха на Световното клубно първенство. За Реал той записа 360 мача, в които има 17 гола. Освен това той е и неизменен титуляр в селекцията на Франция със 79 мача и 5 попадения, като вдигна световната титла през 2018 година.

Настоящият договор на защитника изтича след година и той отказва да преподпише. Именно заради това от Реал са решили, че ще се наложи да го продадат това лято, за да не го изпуснат без пари след 12 месеца.