Вече бившият защитник и капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос е обявил пред футболистите на „лос бланкос“, че ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, това твърди „Cadena Cope“. Както е известно, 35-годишният централен защитник ще си тръгне от „Сантиаго Бернабеу“, след като договорът му изтече на 30 юни.

Ако испанецът премине в ПСЖ, то там той ще се събере с бившите си съотборници в Реал Мадрид Кейлор Навас и Анхел ди Мария, както и с няколко испанци, които са в тима. Най-важната причина обаче за избора на Рамос да поеме към френската столица е, че треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино говори испански и двамата няма да имат никакъв езиков проблем.

Рамос играе на „Сантиго Бернабеу“ от 2005 година, когато премина в клуба от родния си тим Севиля. „Андалусийците“ също имат интерес към своя бивш юноша, но по всичко личи, че Рамос вече е направил своя избор. Рамос е трансферна цел още на английските Манчестър Юнайтед и Челси.

През изминалия сезон защитникът изигра  21 мача за Реал, в които реализира четири попадения. Причина за по-малкото изиграни мачове бяха честите му контузии, които го застигнаха. Това му коства и мястото в националния отбор на Испания за UEFA EURO 2020.

Месеци наред Рамос и президентът на Реал Флорентино Перес водеха преговори за нов договор, но двамата така и не успяха да стигнат до споразумение за срока на новия контракт.