Докато звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе отказва да говори за бъдещето си по време на участието си с националния отбор на Франция на UEFA EURO 2020, темата продължава да е на челните страници във френските медии.

Мбапе все още не е дал съгласието си за нов договор, въпреки че настоящият му такъв изтича през следващото лято. Основен кандидат за неговия подпис се смята испанският вицешампион Реал Мадрид.

Сега френския журналист Даниел Риоло даде изключително любопитна информация около бъдещето на Мбапе във френската столица, като твърди, че нападателят е изразил желание да напусне през това лято.

„Знам, че Мбапе е поискал да напусне, но е сложно, защото първо трябва да се намери клуб, който има пари да плаща исканата от него заплата. Играчът не вярва в проекта на Леонардо и новината е, че той наистина не иска да остане“, каза Риоло пред „RMC“.

„Ако не напусне това лято, то той ще си тръне като свободен агент през следващия сезон. Ако Мбапе ще напусне, това означава, че ПСЖ трябва да му намери заместник. Но да, новината е, че Мбапе не иска да остане в ПСЖ“, каза още Риоло.

Тази новина идва след малко повече от две седмици, след като президентът на ПСЖ Насер Ал Келайфи заяви, че Мбапе никога няма да напусне клуба.

Каквото и да е желанието на световния шампион, всяко решение за бъдещето му ще стане ясно след края на UEFA EURO 2020. В момента Франция е лидер в група „F“ и вече се класира математически за осминафиналите преди последния си двубой тази вечер от 22:00 часа срещу настоящия европейски шампион Португалия. Срещата можете да наблюдавате в пряко предаване по NOVA, DIEMA SPORT 2, както и на живо в сайта Gong.bg.