Испанският шампион Реал Мадрид засилва офанзивата си за полузащитника на РБ Залцбург Доминик Собослай. „Bild“ съобщава, че наставникът на „белите“ Зинедин Зидан е осъществил контакт с играча през последните няколко дни. В телефонен разговор французинът се е опита да убеди играча да подпише с Реал през следващия трансферен прозорец през януари.

Според изданието, 20-годишният унгарски национал е запален по идеята да се озове на „Сантиаго Бернабеу“, но в същото време преговорите със сестринския клуб на РБ Залцбург – РБ Лапциг са в напреднал етап.

Засега Собослай, който има пряко участие в 17 от головете на отбора си в 17-те мача дотук през сезона, които е изиграл за Залцбург, не е взел решение за бъдещето си. След личното телефонно обаждане от страна на Зидан, който вижда Собослай като заместник на Иско, битката за подписа му става ожесточена.

Ливърпул, Арсенал, Байерн и Милан са другиге клубове, които се интересуват от Собослай, който в Унгария вече е сравняван с великия Ференц Пушкаш. Смята се, че той има клауза за откпуване на стойност от 25 милиона евро.