Защитникът на РБ Лайпциг Даю Упамекано е начело на списъка с желания на мениджъра на Реал Мадрид - Зинедин Зидан. Френският специалист иска да засили централната зона на защита, след като за момента капитанът на тима Серхио Рамос все още не е подписал нов договор, а вече е и на 34 години.

Упамекано е в РБ Лайпциг от януари 2017 година, като се утвърди като ключов играч в тима на Юлиан Нагелсман благодарение на впечатляващите си изяви както в немската лига, така и в Европа.

Зидан има желание да освежи своите защитни възможности. Той изглежда все по-малко желаещ да използва Начо Фернандес. Юношата на Реал, който навърши 30 години през януари, остава с много периферна роля в тима. Другият с подобна роля е Едер Милитао. Той подписа през януари 2019 година, но тогава Зидан все още не се бе върнал начело на мадридчани. Бразилецът е покупка, която той не е поискал, а представянията на играча след пристигането му от Порто не са удовлетворили френския наставник

Упамекано е на 21 години, колкото и Милитао, но изглежда постига много по-голям напредък. Когато пристигна в Лайпциг от РБ Залцбург, той струваше само 10 милиона евро, същата цена, която Реал Мадрид плати на Ланс през 2011 година за Варан. Този трансфер бе препоръчан именно от самия Зидан. Има спекулации, че Упамекано ще бъде един вид Варан 2.0.

Окуражаващо за „белия балет“ е и факта, че договорът на младия французин изтича през 2021 година, което води до това прогнозната му стойност да падне от 50 милиона през декември до 45 милиона сега. Другата опция е Реал да изчака до януари 2021 година, когато той свободно ще може да преговаря с други клубове, ако не е подписал нов договор. Въпреки това, Зидан е уверен, че може да има младежа на разположение още преди началото на следващия сезон, въпреки че катаклизъмът, причинен от пандемията на коронавирус, означава, че не се знае точно кога ще бъде това.

Реал обаче не е единственият отбор, който се интересува от Упамекано. Твърди се, че лондонските Арсенал и Тотнъм, както и Байерн Мюнхен.