Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан призна съвсем открито, че през лятото би могъл да се раздели с един от двамата си водещи вратари. Френският наставник отказа обаче да уточни дали става дума за Тибо Куртоа или Кейлор Навас.

Към момента изходните позиции на белгиеца изглеждат по-лоши, защото се оказа резерва още в първия мач на Зизу при завръщането му в клуба. Бившият ас на Челси беше привлечен през миналото лято година преди края на договора му с лондончани. Неговото представяне дотук не е никак убедително, а в допълнение Кейлор Навас има изиграни 19 срещи във всички турнири – повече, отколкото всички очакваха. Костариканецът определено се ползва с доверието на Зидан, под чието ръководство беше интегрална част от трите поредни триумфа в Шампионската лига.

„Бих разбрал, ако някой от вратарите тук ме помоли да си тръгне през следващия сезон. Може да се случи”, коментира Зидан.

„Казах наскоро, че съм работил с тримата най-добри вратари. Двама от тях са тук сега, а третият (синът на треньора Люка Зидан – б.р.) е млад мъж, който има много светло бъдеще.”

„Кейлор и Тибо са много добри, но винаги трябва да избирам единия за сметка на другия. Това винаги е сложно за мен, защото трябва да изхождам от това кое е най-добре за отбора”, добави Зизу.

Куртоа има 24 мача в Ла Лига за Реал Мадрид през този сезон, в които допусна 30 гола и записа 8 „сухи” мрежи. Навас е допуснал 6 гола в 8-те си шампионатни мача, в които е записал и 3 чисти мрежи. Средно на 90 минути Куртоа допуска по 1,25 гола, докато при Навас изчисленията сочат по 0,75.