Вратарят Кейлор Навас е близо до договорка с Реал Мадрид да остане на „Сантиаго Бернабеу” след завръщането на Зинедин Зидан в „кралския клуб”.

32-годишният костариканец бе низвергнат от Жулен Лопетеги и Сантиаго Солари, които разчитаха на новопристигналия Тибо Куртоа от страта на сезона. Това засили спекулациите, че Навас ще напусне клуба през лятото.

След като Солари бе уволнен и заменен от Зидан през седмицата, Навас вярва, че ще може да се бори честно с Куртоа за №1 в отбора в близко бъдеще. Испанският Marca твърди, че Навас е взел вече решението си да остане, като очакванията са Зидан да „подели” минутите на него и Куртоа до края на сезона. Навас има само три мача през този сезон с екипа на „лос меренгес”.

В първия период си период на „Бернабеу” Зизу блокира на няколко пъти опитите на Реал да вземат Куртоа от Челси, а сделката се осъществи след неговото тръгване.

Настоящият контракт на Навас е до 2021-а година, а той спечели три купи в Шампионската лига, както и титлата в Ла Лига през петте си години в Реал Мадрид.