Реал Мадрид е подготвил оферта на стойност 130 милиона евро към Пари Сен Жермен за Неймар. Освен това в предложението на испанския гранд ще бъде включен и един измежду Хамес Родригес и Гарет Бейл, информира „Cadena SER“. Уелският футболист не влиза в плановете на старши треньора Зинедин Зидан, а колумбиецът игра през последните два сезона под наем в Байерн Мюнхен.

В Реал Мадрид са решени да конкурират Барселона в битката за подписа на  бразилския футболист.

„Кралете“ са готови да осигурят заплата от 30 милиона евро на сезона на 27-годишния футболист.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес никога не е криел своето желание да привлече Неймар.

Перес се опита да подпише с бразилеца за първи път още през 2013 година, но след това Неймар отиде в Барселона.

Босът на Реал Мадрид не се е отказал от идеята да види Неймар в белия екип и ще направи нов опит да си осигури неговия подпис.

Пари Сен Жермен е готов да се раздели с нападателя Неймар, твърдят френските медии. Според тях президентът на местните шампиони Насер Ал-Хелаифи е предупредил играчите, че повече няма да толерира незаинтересованост и безотговорна игра. Бразилският национал беше привлечен от Барселона за рекордните 222 милиона евро през август 2017-а година, но пропусна голяма част от изминалия сезон заради контузии и наказания. Той изигра само 17 мача в Лига 1 и вкара 15 гола, а Пари Сен Жермен е отворен към оферти за неговите права и ще приеме такива, които задоволяват клуба финансово, твърди Екип. Френските медии добавят, че Неймар е заявил пред близки, че не е щастлив във Франция и това е още една причина за наближаваща раздяла между клуба и футболиста.