Реал Мадрид e предложил на Неймар 5-годишен договор със заплата от 40 милиона евро на сезон, съобщава каталунското издание Спорт. Това означава, че ако се стигне до трансфер, в сметката на бразилеца ще влязат 200 млн. евро.

Неймар няма желание да остане в Пари Сен Жермен, където премина през 2017 г. от Барселона за рекордните 222 милиона евро. Той обаче не бърза да отговаря на Реал М, тъй като се надява на оферта и от Барселона.

Междувременно спортният директор на ПСЖ Леонардо призна, че се водят преговори за трансфер на бразилеца, но отказа да разкрие за кой клуб става дума.

Въпреки желанието на Неймар да се върне в Барселона, според испанските медии трансфер в Реал е по-вероятен заради влошените отношения между ПСЖ и испанския клуб след опитите на каталунците да вземат Марко Верати. А към Реал М французите били склонни на отстъпки. Има и още нещо, което накланя везните към Белия балет - Реал обеща на феновете звездни трансфери, но след отдалечаването на Пол Погба от Мадрид и контузията на Асенсио, Зидан иска да бъде привлечен нападател като Неймар. А Реал има и нужните милиони, тъй като ги беше приготвил за Погба. В Мадрид са склонни дори да го вземат под наем за 1 г. или да включат в сделката Лука Модрич и Каземиро.

Реал М беше близо до Неймар преди 6 години – тогава лекарят на испанците Карлос Диас летя до Бразилия заради футболиста, но впоследствие се появи офартата на Барселона и Неймар се озова в каталунската столица.