Реал Мадрид обяви официално привличането на 19-годишния украински вратар Андрий Лунин. Той идва от тима на Зоря Луганск, където изигра 29 мача през сезона.

Лунин подписа шестгодишен договор с европейския шампион, а трансферната сума е 14 милиона евро. Тийнейджърът е считан за един от най-големите вратарски таланти в Европа като интерес към него имаше още от отбори като Ливърпул, Интер и Ювентус.

За самия футболист трансферът е сбъдната мечта. "Реал е моят любим отбор. Разбира се, бих искал да бъда там един ден, да играя за клуб на това ниво", бе споделил Лунин през миналата година.

Неговата професионална кариера започва в Днипро, където прави дебют като 17-годишен, след което бързо се превръща като титуляр преди да премине в Зоря през миналото лято. Той бе с основна роля за четвъртото място на тима си в първенството. Той впечатли и в Лига Европа.

Лунин се превърна в най-младия вратар с мач за украинския национален отбор след дебюта си в контролата със Саудитска Арабия през март.

"Благодарим на Андрий Лунин за неговите усилия за Зоря. Пожелаваме му да приеме достойно предизвикателството на съдбата и се надяваме да се превърне в основния вратар на един от най-добрите клубове в света", написаха от Зоря.