Шефовете на Реал Мадрид не се опасяват, че китайското нашествие на трансферния пазар може да засегне и тях, пише вестник „Марка“.

Според изданието преди година „белия балет“ е бил доста по-загрижен от рязкото завишаване на активността от Азия и огромните заплати, предлагани оттам. Сега обаче е видно, че китайците пазаруват от европейските тимове играчи, които така или иначе изпълняват второстепенни роли.

В Реал вярват, че са напълно защитени срещу подобни домогвания. Шефовете не виждат причини някои от водещите футболисти на отбори – и дори резерва като Хамес Родригес – да предпочетат удвоени заплати пред шанса да играят на най-високо възможно ниво.

Все пак изданието отбелязва, че в последно време в офисите на Реал действително са пристигнали четири оферти – за Кристиано Роналдо, Пепе, Бензема и Хамес Родригес. Донякъде присъствието на супер агента Жорже Мендеж в Китай подхранваше слуховете, но фактите сочат, че Реал се опасява повече от английските грандове, отколкото от китайските милиони. Доказателство за това бе трудното привличане на шведския талант Александър Исак, който намери сили да пренебрегне доста по-щедри оферти от Англия, преди да избере Реал Мадрид.