Агентът на крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл – Джонатан Барнет, разкри че уелският офанзивен футболист е фанатик на тема националния отбор на своята родина.

„Още в първия ден, когато се запознах с него и баща му, той ми каза колко специално за него е да играе в националния отбор. Забрани ми да му говоря въобще за националния отбор, за да не кажа нещо, което ще го обиди. Ако стигне финални мачове с Уелс на Световно първенство, това за него ще бъде най-голямата чест в цялата му футболна кариера, за която какво трябва да кажем, освен че до този момент е страхотна”, говори импресариото на Бейл пред испанската преса.

Бейл прави дебюта си за островитяните през 2006-а година срещу Тринидад и Тобаго, когато е едва на 16-годишна възраст. Досега той има 99 мача за своята страна и е участвал два пъти на Европейски първенства с „драконите” – 2016 и 2020. Мечтата му обаче е да се класира на Мондиал 2022-а година.

Към този момент уелсците заемат третото място в група „Е” с 11 точки, колкото има и Чехия, но Уелс е на 5 точки зад Белгия.