Шампионът на Испания и Европа - Реал Мадрид, ще бъде без своя капитан Карим Бензема до началото на Световното първенство, след като френският нападател отново не тренира с тима в сряда. Днес е последното занимание на „Лос бланкос“ преди сблъсъка срещу Кадис от Ла Лига в четвъртък.

Това означава, че Бензема няма да играе до първия мач на Франция по време на Мондиала, който стартира на 20 ноември. Първият мач на "петлите" на голямото първенство е срещу Австралия на 22 ноември. Това ще бъде и петата среща на Реал, която 34-годишният играч пропуска, откакто клубът разкри миналия месец, че нападателят страда от „мускулна умора“.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

„Лос Бланкос“ ще търсят задължителна победа, за да се доближат на две точки от лидера Барселона, след като каталунците победиха Осасуна във вторник.

Старши треньорът на Мадрид Карло Анчелоти намекна след загубата от Райо Валекано в понеделник, че Бензема ще може да играе срещу Кадис, но днес заяви следното пред журналистите

„Той не може да превъзмогне това леко раздразнение, не е нещо сериозно. Опита, но не беше възможно“, коментира наставникът на Реал Карло Анчелоти.

Испанският и европейски шампион също ще трябва да се справя без защитника Антонио Рюдигер срещу Кадис, който беше извън състава и при загубата от Райо Валекано заради проблем с бедрото.

Benzema ruled out of Real Madrid clash with Cádiz#LaLigahttps://t.co/lCRntwlTAi

— AS USA (@English_AS) November 9, 2022