Манчестър Юнайтед се страхува, че ще бъде принуден да продаде Маркъс Рашфорд следващото лято, твърди „Daily Star“. 25-годишният английски национал е привлякъл интереса на испанския и европейски шампион Реал Мадрид, след като навлиза в последните шест месеца от настоящия си договор. На „Сантиаго Бернабеу“ пък вече се оглеждат за наследник на ветерана Карим Бензема.

Юнайтед изглежда в удобна позиция по отношение на бъдещето на Рашфорд, тъй като имат опция да удължат контракта му с допълнителни 12 месеца. Но, въпреки че това ще ги предпази от това да загубят беза пари нападателя след края на сезона, все пак може и да не го задържат на „Олд Трафорд“ още дълго.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Изданието съобщава, че Юнайтед е предложил на Рашфорд нов договор на стойност 300 000 паунда на седмица. Засега обаче той се въздържа от това да сложи своя подпис под новото споразумение, което води до безпокойство на „Олд Трафорд“, където се опасяват, че ще трябва да продадат нападателя преди началото на следващия сезон.

Ако Рашфорд не подпише нов договор, се очаква „червените дяволи“ да изслушат оферти за него от порядъка на 80 милиона паунда, вместо да го оставят да си тръгне като свободен агент 12 месеца по-късно.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Това би било голям удар за мениджъра Ерик тен Хаг, чиято вяра в играча помогна за възраждането на кариерата му както за клуба, така и за националния отбор на Англия. Рашфорд е в чудесна форма за Юнайтед този сезон, след като има осем гола във всички турнири. Това беше достатъчно, за да го върне обратно в състава на Гарет Саутгейт за Катар и той оправда очакванията със своите три гола в също толкова мача, изстрелвайки Англия към осминафиналите.

Рашфорд никога не е казвал, че иска да напусне Юнайтед и все още може да избере да остане, ако тази му форма продължи през втората половина на сезона.