Марица (Пловдив) може да напише нова страница в историята си. Маричанки приемат унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в последната си среща от групите на Шампионската лига. Мачът ще се играе на 16 януари (вторник) от 19:00 часа в зала Колодрума.

Двубоят е изключително важен за маричанки, които се борят за третото място, което дава право на участие в турнира за Купата на ЦЕВ. Ако успеят да победят пловдивчанки ще се класират за първи път в историята си на четвъртфинал в евротурнирите. От миналия сезон след промяната в правилата третото място дава право на участие в Купата на ЦЕВ – втория по сила евротурнир. Ако маричанки успеят да елиминират унгарките ще се класират за четвъртфиналите в Купата на ЦЕВ. Това ще бъде и най-предното класиране в елиминации за клуба. До момента Марица има класиране на осминафинал в турнира за Купата на ЦЕВ през сезон 2015-2016.

Марица има страхотни постижения в Европа през годините като класирането в групите на Шампионската лига през сезон 2016-2017, когато елиминира силния руски тим на Енисей (Красноярск) в изключителна драма насред Русия, която беше спечелена след златен гейм. Маричанки записаха и историческа първа победа в групите на Шампионската лига срещу Безие (Безие), а след това последва и уникалната серия от три поредни победи в групите на Шампионска лига, а две от тях беше грандове като Динамо (Москва) насред Москва и Уралочка (Екатеринбург) в Пловдив.

През тази година маричанки записаха първата си победа в групите на Шампионска лига от три години, побеждавайки унгарския Вашаш като гост и в момента e с предимство в битката за третото място, което дава право за продължаване в евротурнирите.