От няколко дни звездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе е в центъра на скандална буря, завихрила се след информации, че е обвинен в изнасилване в Швеция. Поредно голямо издание, този път от Франция, публикува пикантни подробности „от спалнята“ на нападателя на „петлите“ и какво може би се е случило в хотела в Стокхолм.

Според Le Parisien Килиан Мбапе е пристигнал в града по инициатива на защитника на Байер Леверкузен Норди Мукиеле, бивш негов съотборник от ПСЖ. Там Марко Д. е организатор на „частна вечер“ или иначе казано „частно парти“. На събитието в Стокхолм, на което се появява Мбапе, са поканени и млади момичета.

Звездата на Франция се срещнал с една от тях и решил да напусне нощния клуб с нея, за да се отправи към хотел „Банк“. На следващия ден си разменят съобщения, от които става ясно, че двойката е правила секс по взаимно съгласие.

Изданието твърди още, че нищо не потвърждава, че момичето, с което Мбапе е прекарал нощта, и жената, която го обвинява в изнасилване, са едно и също лице. 

Le Parisien съобщава, че французинът може да се е видял с друга жена през същата нощ.

Адвокатът на Мбапе разкри как може да бъде доказана невинността му

Т.е. случаят остава все така неясен, като личният живот на играча става все по-малко личен с течение на времето.

В последните дни от медиите в Швеция стана ясно, че е започнало полицейско разследване по жалба за изнасилване в хотел в центъра на Стокхолм, където нападателят на Реал Мадрид и приятелите му прекараха нощта по време на пътуване до Швеция.

Мбапе нарече обвиненията "фалшива новина".

Шведската прокуратура издаде прессъобщение за откриване на предварително разследване след жалба за изнасилване, без да споменава името на френския национал. Скоро обаче се появи информация, че изнасилената жена е посочила Мбапе като обвиняем.

Ако нападателят бъде признат за виновен, той е изправен пред присъда до 6 години. Според запознати, има вероятност присъдата да нарасне до 10 години при определени обстоятелства.