Тази вечер ще стане ясен финалът в Шампионската лига. След като Борусия Дортмунд си осигури участие на "Уембли" в Лондон, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен ще решат и последната въпросителна от полуфиналите в турнира. Срещата е от 22:00 часа на „Сантяго Бернабеу“.

Двата тима изиграха вълнуващ първи мач, завършил 2:2.

ПСЖ „строши“ гредите на Борусия, но Дортмунд е на финал в Шампионска лига

Байерн спечели четири от общо седемте срещи между Реал на този етап от надпреварата, Белият балет обаче взе битките в последните две издания на този сблъсък. Испанският гранд влиза в двубоя и със самочувствието на шампион, след като триумфира предсрочно в Ла Лига през уикенда.

Последният мач на Байерн Мюнхен в Първа Бундеслига далеч не беше толкова щастлив, след като бяха повалени с 1:3 от Щутгарт. Въпреки че стартовият състав беше много променен с оглед на този мач, резултатът удължи скорошната им серия до само четири победи от девет мача. В този контекст е разбираемо защо Байерн влиза в този двубой като аутсайдер, но въпреки това техният рекорд срещу отбори от Ла Лига предполага, че не могат да бъдат пренебрегнати. Баварците имат постижение от само едно поражение от последните си 12 мача срещу испански тимове у дома или като гост (7 победи и 4 равенства).

Любопитен детайл от статистиката, свързана с наставника на Реал Карло Анчелоти, е, че никога не е губил срещу бивш свой тим в 9 срещи (6 победи и 3 равенства). 

Съдия на втория полуфинал на „Сантяго Бернабеу“ ще бъде полякът Шимон Марчиняк.

Победителят от този мач отива на финала на митичния стадион „Уембли“ (Лондон), който ще се проведе на 1 юни.